Second hand – kläder

Att köpa eller skänka kläder till second hand kan rädda liv. Åtminstone om man ska tro Röda Korset De har ca 300 second hand-butiker i Sverige och använder allt överskott till att försöka förhindra och mildra lidande runt om i världen. Sådant som inte går att sälja återvinns, men en del återanvänds för att sy tygväskor, göra smycken av etc.

Även Stadsmissionen använder sitt överskott till sina olika sociala verksamheter. Till Stadsmissionen kan människor komma för att få ett mål mat, en säng för natten, värme och gemenskap. Allt som lämnas in sorteras och fördelas jämnt mellan alla olika butiker.

Myrorna, som är Sveriges största second-hand kedja har butiker från norr till söder. Hit kan man skänka kläder, möbler, prylar, porslin, elektronik och mycket annat, och detsamma gäller för att köpa. Myrornas uppdrag är att arbeta för en hållbar förändring i samhället genom att få fler människor att konsumera mer medvetet. Myrorna är även en viktig samhällsaktör när det gäller att få ut människor i arbete, människor som annars står utanför arbetsmarknaden och i övrigt sociala sammanhang.

På Hela Människan, en ideell förening med religiös grund, tror man på att skapa gemenskap, meningsfullhet och engagemang för alla inblandade genom de second-handverksamheter man driver runt om i landet.

mts_point_pro