Mammakläder för alla tillfällen

Gravid- och mammakläder är en kategori som de allra flesta kommer i kontakt med förr eller senare, antingen direkt eller indirekt. Oavsett i vilken utsträckning man har med dessa kläder att göra och oavsett hur mycket man vet om dem så går det inte att förneka att det är kläder som kommer väl till användning och de underlättar vardagen för väldigt många mammor tack vare sina smidiga lösningar.

För den blivande mamman

Alla kvinnor som någon gång varit gravida kan säkerligen intyga att kroppen förändras oerhört mycket, vätska samlas på olika ställen, magen växer och det blir en omöjlighet att komma i ens de pösigaste kläderna som man ägde innan graviditeten. Man gör vad man kan för att känna sig fräsch och lite mascara och smycken i kombination med snygga kläder kan få en att känna sig nöjd med sig själv. Att hitta gravidkläder är inte nödvändigtvis svårt, men det kan vara besvärligt att hitta gravidkläder som passar för alla tillfällen. Utbudet är dessvärre inte så stort som många skulle önska vilket innebär att valmöjligheterna vid varje specifikt tillfälle inte är överdrivet stort. Naturligtvis är inte utbudet litet, men i förhållande till ”vanliga” kläder så är gravidkläder i underkant.

Bland det viktigaste när det kommer till gravidkläder är dock bekvämligheten. Det kan vara obekvämt och besvärligt så det både räcker och blir över bara av det faktum att man är gravid med allt vad det innebär. På grund av detta har alla gravidkläder just bekvämligheten i åtanke när de tillverkas. Användandet av material som andas och inte blir för varmt är A och O för gravidkläder under sommaren.

När barnet är fött

När dagen äntligen har kommit och man har blivit förälder så har man väldigt många tankar i huvudet, speciellt om det är första barnet. Det sista man vill tänka på då är hur man ska kunna amma sitt barn utan att klä av sig. Mammakläder är som en skänk från ovan när det kommer till att underlätta vardagen. Mammakläder kan vara allt ifrån byxor till en speciell BH för amning. Det de flesta tänker på är den smidiga och enkla tillgången till bröstet tack vare mammaklädernas smidiga lösningar. Det finns egentligen två olika varianter som de flesta använder sig av. Antingen går det att ”sära” på tyget så att barnet kan snutta genom en glipa i tröjan, eller så är det ett spänne uppe på axeln som man enkelt kan knäppa av och fälla ner för att få fram bröstet. Majoriteten av alla BH:ar för amning använder sig av just den typen av spänne. Att kombinera en sådan BH med, till exempel, ett linne med det spännet för att när barnet visar tecken på att vara hungrigt så kan man enkelt knäppa upp två spännen på ena axeln och ”fälla ner” tröja och BH för att få fram bröstet, helt och hållet utan att klä av sig någonting.

Avslutande ord

Oavsett om man är en van förälder eller mamma för första gången så kommer dessa kläder att vara till stor nytta och man kan känna sig lugn med att smidigheten är garanterad.

mts_point_pro