För den händige

Är man en händig person, eller känner någon som är det, finns det knep för att använda sina vanliga kläder under graviditeten. Ta favoritjeansen till exempel: genom att flytta knappen ett par centimeter kan man med hjälp av hårsnoddar (helst två) förlänga livslängden på jeansen. Trä in snoddarna i knapphålet så att de slår knut på sig själva, och fäst dem sedan i knappen. Voilá!

Kanske en eller ett par tröjor har blivit alldeles för korta? Med ett långt linne eller top undertill bär man tröjan med en knut i midjan. Och på tal om långa linnen – investera gärna i några stycken, de är även kanonbra att bära under en uppknäppt skjorta, kofta eller kavaj.

Även amningslinnen är perfekta plagg att äga under graviditeten. Under en oversized skjorta är de supersköna och fantastiskt praktiska när det är dags att amma. Titta efter stretchiga, följsamma material, gärna med inslag av viskos som gör att de faller snyggt utan att markera bh-band, troskanter och valkar. Ett annat rekommenderat plagg är långa kjolar. I dem gör det absolut ingenting att magen växer sig jättestor, de blir ju bara lite kortare och kan användas oavsett längd. På vintern är de snygg ihop med en grov känga och stickade raggsockor, och på sommaren med sandaler eller flip-flops.

mts_point_pro