Positiv klädshopping vid kroppsförändring

När lyckan slår till och man inser att två snart ska bli tre, eller det kanske bara blir tillökning ien redan växande familj. Då kanske det största fokus inte ligger i vad man har på sig. Men när illamåendet förhoppningsvis har lagt sig och magen börjar få en liten bula kommer kläderna inte att passa längre. Kanske är detta något du har väntat på att äntligen få visa upp din bebismage och visa för hela världen att du har ett nytt liv som gror inom dig. Då är det dags att fundera på mammakläder. Kläder som går att växa i, kläder som döljer eller framhåller magen och som faktiskt går att använda ett tag efter förlossningen också. För även om man längtar efter att få dra på sig sina favoritjeans så kommer det att ta ett par månader att komma tillbaka i sin forna glans. Eller så tar det längre tid och mammakläderna blir räddningen.

Att shoppa är roligt, intressant och förhoppningsfullt. Man kan handla enkla kläder eller tjusigare märkeskläder på NK. Huvudsaken är att man finner kläder som passar en och att man faktiskt njuter av shoppingrundan. De mammakläder som finns nu är mer klädsamma än de som fanns för några år sedan. För det är ju så att mammakläder även följer modet. Men innan man ger sig ut på en shoppingtur är det några saker som man bör tänka på. Kläderna som man inhandlar bör vara töjningsbara eller ha möjlighet att justeras så att man kan växa i dem ett tag. För även om shopping är ett trevligt intresse är det onödigt att köpa nya kläder varannan vecka för att magen växer och kroppen förändras. Kläderna bör även vara användningsbara, vilket innebär att du fokuserar på att köpa en basic garderob med kläder som går att matcha med saker du redan har i din garderob eller som går att kombineras till många olika outfits så att det känns som att du har variationsmöjligheter och inte fastnar i ett tråkigt mönster.

Kläder som går att använda vid olika tillfällen hjälper dig även efter graviditeten och som en övergång innan det är dags att komma i och förnya din ordinarie garderob. Mammakläder kan vara snygga, passande och praktiska. Kanske är det sista ordet praktiskt inget man tänker på om man har strosat omkring i märkeskläder, men om man tänker praktiskt så kommer man att kunna använda plaggen igen om familjen kanske växer. Så njut av shoppingen medan du fortfarande orkar gå och röra dig. Kroppen kommer att säga ifrån och därför är det viktigt med en bra basgarderob så att du kan njuta av tillvaron och vänta in det nya lilla livet som kommer att förändra ditt liv och leda in det på en ny fantastisk resa.

mts_point_pro