Mammakläder – är det nödvändigt?

Går du i väntans tider? Härligt! Då kommer du troligtvis också att ha mycket att planera. Det spelar ingen roll om det är det första eller det tredje barnet som man väntar. Varje graviditet är unik i sig och mycket ska handlas in innan barnet kommer. Under dessa tider när man ”boar” är det väldigt lätt att man glömmer bort sig själv som mamma. Man köper in spjälsäng, mängder med kläder, blöjor, termometrar och allt annat som man kan tänkas behöva, men glömmer att även fokusera på vad man själv kommer att behöva.

Som de flesta är medvetna om kommer magen att växa sig rätt stor under en graviditet. För vissa går det snabbare än för andra och man kan snart behöva se över sin garderob rätt ordentligt. En mycket vanlig fråga, speciellt hos nyblivna gravida, är om det är nödvändigt att köpa så kallade mammakläder eller inte.

Behöver man verkligen mammakläder?

Svaret på den frågan är ja! Du kommer att behöva mammakläder. Åtminstone om du vill vara bekväm och känna dig snygg på samma gång. Visst går det i många fall bra att slänga på sig den där långklänningen som inte alls är lämpad för stora magar, men eftersom kläderna inte är tillverkade specifikt för gravida kommer plaggen inte heller att sitta eller falla på samma sätt.

En annan viktig anledning till varför man behöver mammakläder är byxor! Till en början kan det absolut gå bra att klämma sig i favoritjeansen fast magen börjar växa, men när magen blir tillräckligt stor kommer det att kännas fruktansvärt obekvämt och i vissa fall även orsaka smärta. Naturligtvis kommer det till slut inte heller att fungera, eftersom byxorna inte kommer att kunna dras upp ordentligt.

En babyshower för mamman

När man talar om en babyshower associerar de allra flesta detta med att fira den nya familjemedlemmen som ska komma, men ett vanligt missförstånd är att allt fokus ska ligga på just barnet. En babyshower är ett utmärkt alternativ för den som vill samla på sig så mycket föremål till barnet som möjligt, men samtidigt se till att plånboken inte ekar tom. På en babyshower kan man dock även fokusera på föräldrarna. Att ha en ”mammashower” är därför inte en helt dålig idé.

Köp mammakläder billigt

Man går inte dag ut och dag in och är gravid, åtminstone inte under hela sin livstid. Majoriteten av tiden är man alltså inte gravid och kommer därmed inte att behöva mammakläder längre. Vill du hitta billiga mammakläder kan du vända dig till secondhandbutiker eller annonssidor på nätet. Det finns mängder av mammor som säljer av sina mammakläder för en billig peng och ibland även i större kit. Genom att köpa begagnat behöver du inte känna att du lägger pengar på något som bara ska användas under en kortare period.

mts_point_pro