Så blir du av med mammakläderna efter graviditeten

Som de flesta vet är mammakläder ett måste under graviditeten, det räcker sällan med att enbart använda sina mest stretchiga plagg utan ens garderob måste åtminstone kompletteras under graviditeten. Men, om man inte är så pass händig att man kan sy om alla sina kläder själv kommer här några tips på vad du kan göra istället.

Loppmarknad och välgörenhet

Att köpa saker till sig själv och till sin bebis bör man vara lite försiktig med till en början, speciellt innan man har haft en baby shower, om det är något som man vill ha. För bra tips på hur man ordnar en baby shower se länken. Dessutom kan en baby shower vara ett bra ställe att skänka bort sina mammakläder på efter graviditeten. Ett annat bra tips är att skänka bort sina kläder eller sälja dem på loppis.

Att sälja saker på en loppmarknad är enkelt. Det första du behöver göra är att leta upp närmsta loppmarknad, oftast annonseras det ut olika sammankomster i lokaltidningar och på sociala medier. Loppmarknader ordnas både tillfälligt och regelbundet på många platser i landet. Barnkläder, saker och mammakläder säljs flitigt där. Då kan du dessutom tjäna lite pengar på kläderna du inte längre behöver. Det finns mängder med åsikter om huruvida mammakläder ska införskaffas överhuvudtaget eller om det bara är ett sätt för affärerna att sälja mer kläder samt var och hur de i så fall ska säljas. Någon som är av en helt annan åsikt är Beyoncé som släpper en helt ny kollektion mammakläder. Så, om du ändå vill köpa mammakläder som du kan använda senare också, kan det vara ett alternativ.

Om du inte känner att du behöver sälja dina kläder, men ändå inte vill behålla kläderna själv kan du skänka bort kläderna till en vän eller bekant som nämnt ovan. Eller så kan du skänka bort kläderna till en hjälporganisation. En av de många organisationer som tar emot kläder är Emmaus Björkå, där finns det både många alternativ för den som letar billigare kläder också.

Sälj via nätet och andra liknande alternativ

Ett annat sätt att tjäna pengar på sina mammakläder är att sälja dem via nätet. Det fungerar ungefär som när du säljer dina kläder på en loppmarknad. Den stora skillnaden är att du inte möter köparen på samma sätt samt att det är smidigt att sälja sina kläder utan att behöva lämna hemmet. Det finns en mängd olika sidor och appar att använda sig av. Några av de mer etablerade hemsidorna är Blocket och Trader. På Blocket skapar du en annons med det du ska sälja och på Tradera ordnar du en budgivning. Ytterligare ett sätt är att leta upp olika grupper på sociala medier, exempelvis en Facebook-grupp för blivande mammor i en stad nära dig.

mts_point_pro